anchetaonline.ro

Ce afecțiuni respiratorii pot fi tratate la salină și de la ce vârstă. Ce spune medicul balneolog?

de | 08.12.2022 16:25 | Știri, Anunțuri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Prima salină din Argeș vă așteaptă la imunizare!

 

O mulțime de afecțiuni respiratorii dau târcoale in sezonul rece, iar cei mici sunt victimele lor predilecte. O metodă excelentă de tratament este salinoterapia, precizează medicul balneolog Suzana Pretorian. Și explică de ce.

Organismul copilului mic, pe cale de a-și fortifica imunitatea, este ținta predilectă a afecțiunilor respiratorii. Le ajută cu vârf și îndesat mediul poluat în care trăim, cei mai mulți dintre noi, supraaglomerarea din colectivități (creșe, grădinițe) și ritmul vieții de zi cu zi, care îi obligă pe mulți părinți să-și ducă la creșă și la grădi copiii bolnăviori. Și așa, infecțiile și inflamațiile respiratorii se țin lanț.

 

aer salin salinoterapia salina Argeș

 

Ce afecțiuni respiratorii cedează la aerosoli și apă sărată⁉️

Copiii sunt expuși la un număr alarmant de afecțiuni respiratorii: rino-faringite, sinuzite, traheo-bronșite, viroze respiratorii, pneumonii. alergii respiratorii (rinită alergica, astm bronșic, predispoziție pentru astm), bronșită cronică, fibroză pulmonară, dificultăți respiratorii provocate de traumatisme toracice (fracturi costale, fractură de claviculă etc.) sau de deformări ale toracelui (scolioze, cifoze, torace înfundat etc). Sună îngrijorător, nu-i așa? Cam da, însă e bine să știi că toate aceste boli pot fi tratate la salină și cu ajutorul curelor cu apă sărată hiperconcentrată.

 

salina arges

 

Prin inhalarea aerosolilor salini, în mod natural de către pacient, aceştia se depun parţial pe căile respiratorii superioare, parţial în organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare) şi realizează o acţiune de fluidizare a mucusului (deci implicit se elimină mai uşor), eliminare a toxinelor, a impurităţilor şi majorităţii microorganismelor care prin depunere provoacă boli ale aparatului respirator, de refacere a elasticităţii membranelor celulelor, ducând astfel la curăţarea căilor respiratorii de focarele de infecţie , existente atât la adulţi cât mai ales la copii.

 

Expunerea la aerosoli salini realizează o purificare a căilor respiratorii, stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea.

Aerosolii pot fi absorbiţi şi prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecţiuni ale epidermei

 

salinoterapia salina arges

 

Prima salină din Argeș și-a deschis porțile în această vară.

Această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

 

salina copii

 

Încăperea este placată cu blocuri de sare cu o grosime medie de 30cm, aduse chiar de la salina din Slănic Prahova. Bulgării de sare folosiți sunt neprelucrați, așadar cristalele de sare sunt active, și nu sunt contaminate de toxine sau poluare.

Concentrația de aerosoli salini în Salina Argeș ajunge la 20 mg/m3, fiind mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează considerabil. În loc de 4 ore, este suficient să petreci doar 45 de minute în încăperea căptușită cu blocuri de sare.

 

Salina Argeș

 

Accesul se face doar pe bază de programări la numarul de telefon 0771.287.146 sau la recepția salinei, iar abonamentele se achiziționează direct la Salina Argeș.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: salina Argeș