anchetaonline.ro

La Spitalul de Pediatrie Pitești este centrul de evaluarea pentru viroze respiratorii

de | 08.12.2022 16:34 | Știri, După subiect, Lifestyle, Pitești

Veste importantă în plin sezon de viroze! Ministerul Sănătății (MS) a anunțat, astăzi, într-un comunicat de presă că au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe.

Astfel, potrivit comunicării MS a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020. În acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

”Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare. Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul ”Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății”, se arată în comunicat.

Lista centrelor este publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății și a direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București. Pentru mai multe informații puteți suna și la Direcția de Sănătate Publică Argeș la numărul de telefon: 0248.224.015. În Argeș, centrul care asigură evaluarea pediatrică pentru viroze respiratorii este la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dr. Andreea Hodorog, Clinica Forte Vita, despre rolul morfologiei fetale în evaluarea dezvoltării sarcinii

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul de Pediatrie Piteşti