Agenția Antidrog confirmă că România a devenit o țară sursă de canabis! Jumătate din captură este produsă în România!

de | 05.09.2022 09:47 | Știri, Eveniment


Specialiștii CIA susțin că România a devenit o țară sursă de canabis, după cel mai recent verdict al lor. Raportul a fost făcut în comparație cu celelalte țări, ublicat pe website-ul cia.gov/the-world-factbook. Ba mai mult de atât, chiar Ageniția Națională Antidrog de la București confirmă acest fapt, specificând că jumătate din captura de canabis este produsă în România.

Canabisul crește pe câmpiile din România ca la el acasă, printre porumb și floarea soarelui. Spre exemplu, pe marginea plantațiilor agricole din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu planta Cannabis Sativa (cunoscută și ca marijuana sau cânepă).

Chiar fotografia din material, preluată din sursa Digi24, a fost făcută în urmă cu câteva zile, pe Autostrada Soarelui în jurul km 60, de un șofer. Aceasta este la îndemână pentr oricine care are drum prin acea zonă, ea fiind ușor recunoscută și ajungând și la doi sau chiar trei metri înălțime.

 

Jumătate din captura de canabis a fost produsă în România În ultimii ani s-au înmulțit comunicatele de presă ale procurorilor DIICOT, care anunță capturi tot mai mari de canabis pe teritoriul țării noastre, dar și producători ilegali de canabis. Săptămâna trecută, spre exemplu, au fost reținuți 4 cetățeni care au construit în județul Bihor două solarii de mari dimensiuni pentru a cultiva canabis. Aceștia achiziționaseră 6 hectare de teren agricol, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure, iar procurorii au descoperit acolo, în solariile prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare.”, anunță Agenția Antidrog.

România, țară sursă de canabis Recent, specialiștii serviciului de informații externe ale Statelor Unite ale Americii, CIA, au modificat în raportul de țară despre România datele referitoare la drogurile ilicite. Astfel, România este acum »a source country for cannabis«. În vechea evaluare cu privire la drogurile ilicite din România, din anul 2020, CIA nota că țara noastră este un »punct major de transbordare pentru heroină din Asia de Sud-Vest care tranzitează pe ruta balcanică și cantități mici de cocaină din America Latină către Europa de Vest.«”, precizează CIA.

 

Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tractor s-a răsturnat peste o persoană în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Europa