anchetaonline.ro

„Mariajul” dintre Gabriel Bratu și PNL s-a consumat rapid și fără scandal!

de | 05.09.2022 10:24 | Știri, Județean, Politic

În luna februarie, fostul inspector școlar general, Gabriel Bratu, făcea din nou pasul către lumea politică. Acesta s-a înscris în PNL, Organizația Pitești, însă – cu toate că aici erau foștii săi colegi de partid, alături de care a format o echipă timp de mulți ani – nu a fost deloc primit cu brațele deschise. Ca urmare a tensiunilor și, probabil, și pe fondul faptului că nu se întrezărea nicio funcție și pentru domnia-sa, doar două luni a rezistat în sânul liberalilor piteșteni. Plecarea sa nu a fost la fel de trâmbițată ca depunerea adeziunii, așa că mulți au rămas cu ideea că Gabriel Bratu încă este în rândul liberalilor. L-am întâlnit în această vară la un eveniment al Universității Pitești, în calitatea sa de profesor de chimie la Facultatea de Științe, unde ne-a mărturisit că a plecat de luni bune din PNL, fiind dezamăgit de multe aspecte și că nu mai este în nicio formațiune politică.

Gabriel Bratu s-a remarcat în mediul public pe când era membru PDL, formațiune politică ce l-a propulsat pe funcția de inspector școlar general, pe care a deținut-o în intervalul 2005 – 2012. În 2014, PDL Argeș l-a exclus pe Gabriel Bratu din rândurile sale. Președintele de atunci al organizației, Cătălin Teodorescu, a afirmat că două motive au stat la baza deciziei radicale: indisciplina sa în calitate de consilier județean (adică vota altfel decât decideau colegii de partid) și distanțarea de PDL prin neimplicarea în activitățile democrat-liberalilor. Ulterior, acesta a intrat la PSD, unde a coordonat centrul de învățământ dual de la Mioveni, iar apoi la ALDE, partid care l-a susținut pentru funcția de la nivel național de secretar de stat la Autoritatea Națională pentru Formare Profesională.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Gabriel Bratu | PNL