Ajutor de 2.000 lei pentru fiecare nou născut, acordat mamelor fără posibilități materiale

de | 14.09.2022 10:57 | Economic, Național, Știri

  • 2.000 lei pentru mame! Se întâmplă într-un județ din România!

 

Mamele fără posibilități materiale pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2000 RON pentru fiecare copil nou născut.

În acest sens la nivelul județului Ialomița s-au acordat în prima etapă a programului, un număr de 49 de tichete. De acestea au beneficiat mamele din 26 de localități.

 

Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate în dificultate reprezintă un ajutor important pentru mamele cu copii nou născuți din medii defavorizate.

 

Acești bani permit accesul la o îngrijire firească a copilului și protejează mamele vulnerabile și dezavantajate social.

 

Tocmai de aceea fac apel la toate unitățile administrativ teritoriale din județul Ialomița, pentru o preocupare sporită în ceea ce privește acest program guvernamental,“ a precizat Constantin Marin, prefectul județului Ialomița, potrivit Adevărul.

 

lei nou nascut

 

Tichetul social poate fi acordat o singură dată și trebuie utilizat în termen de șase luni de la primire.

Suma de 2.000 lei poate fi folosită pentru achiziționarea produselor pentru îngrijirea nou născutului precum și pentru articole de vestimentație, articole sanitare sau medicale.

 

lei bebelus-acasa

Foto Copilul.ro

 

Reamintim faptul că în luna august a fost inițat acest proiect de ajutorare a mamelor de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

Astăzi, 2 august 2021, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse.

 

Potrivit propunerii, sprijinul financiar, constând în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

 

 

Foto:clubulbebelusilor.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole