Proiect: Elevii și studenții ar putea fi testați antidrog

de | 14.09.2022 10:42 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Lifestyle, Național

Un proiect de lege inițiat de un deputat PSD prevede ca elevii și studenții să fie testați pentru droguri în școlile, dar și în facultățile din România.

Mai mult, cei care nu acceptă testarea, ar putea face închisoare de la 1 an până la 5 ani, conform proiectului.

Inițiatorul este Bogdan Ivan Gruia, însă propunerea a stârnit un val de reacții negative, atât din partea elevilor, cât și al părinților, deoarece aceștia ar trebui să își dea acordul pentru elevii minori.

Conform proiectului, controalele nu ar trebui să fie anunțate, iar poliția și procurorii ar trebui să meargă în școli pentru efectuarea lor.

Avem un model din Marea Britanie în care, la începutul anului școlar, părintele poate să-și dea consimțământul pentru acest lucru. Dacă un copil are peste 18 ani și este elev într-o școală, va trebui să… sau va există opțiunea de a nu mai frecventa acea școală”, a transmis Bogdan Ivan Gruia, inițiatorul proiectului de lege, potrivit Știrile Pro tv.

Însă, conform Observatornews.ro, proiectul de lege controversat, care a ajuns în posesia jurnaliștilor, nu face distincția între minori şi majori în ceea ce priveşte pedepsele. De asemenea, nu este prevăzut nici acordul părinților pentru testări.

Totodată, reprezentanții Federației Părinților nu sunt de acord cu acest proiect neclar:

Este vorba de copiii noştri, este vorba de sănătatea lor, atât fizică cât şi psihică şi atunci părinţii trebuie să cunoască lucruri de acest gen”, a transmis Eugen Ilea, federaţia părinţilor, potrivit Observator News.

În ceea ce priveşte partea de condamnare este pur şi simplu de-a dreptul hilar. Dacă un copil, să spunem de clasa a 7-a sau a 8-a, refuză să facă testul respectiv, ce facem a doua zi? Îl arestăm şi îl ducem la poliţie?”, a adăugat Gigel Lazar, asociatia CIADO.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atac cu SMS-uri capcană! Oamenii sunt păcăliți că vor rămâne fără energie electrică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Ivan | PSD

Ultimele articole