Atac cu SMS-uri capcană! Oamenii sunt păcăliți că vor rămâne fără energie electrică

de | 14.09.2022 09:09 | Eveniment, După locație, După subiect, Național

O nouă campanie de atacuri cu SMS-uri capcană are loc, în ultimele zile, în România. Foarte mulți oameni au primit mesaje în care sunt avertizați că nu au plătit factura la energie.

În acest context, Poliția Română avertizează cu privire la acest tip de înșelătorie și recomandă românilor să fie atenți la astfel de mesaje, care sunt trimise pe diferite aplicații de mesagerie.

În mesaje, oamenii sunt înștiițați că energia electrică va fi oprită dacă nu vor efectua o plată și că banii trebuie livrați de urgență.

mesaj politia romana - Atac cu SMS-uri capcană! Oamenii sunt păcăliți că vor rămâne fără energie electrică

Foto Facebook Poliția Română

Grijă mare să nu ajungi în situația asta!

Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală!

Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală?

Pas la scam!

Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii!

Seară bună oameni vigilenți”, anunță Poliţia Română pe pagina de Facebook.

Și reprezentanții CEZ au transmis un mesaj clienților, sfătuindu-i să acorde atenție sporită mesajelor primite prin SMS, care sunt semnate în numele companiei.

Pentru a evita situațiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuiește clienții să acorde atenție sporită mesajelor prin care sunt informați că:

– vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ
Vânzare;
– furnizorul CEZ Vânzare și-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie
electrică/ gaze naturale din piață;
– prețurile și clauzele contractuale deja agreate se modifică;
– partea de contractare/ recontractare a clienților se desfășoară prin intermediul unor parteneriate
cu alți furnizori de energie electrică/ gaze naturale cunoscuți, din piață.

Important! Clienții nu trebuie să acceseze link-urile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează link-uri pentru efectuarea plății, se folosește aplicația My CEZ: https://mycez.cezinfo.ro”, transmite CEZ.

Un astfel de atac poate fi recunoscut prin câteva indicii. Cel mai întâlnit atac este cel care vine printr-un email sau sms prin care se solicită utilizatorului să îndeplinească o anumită sarcină: să deschidă un link, să descarce un atașament sau să furnizeze date personale sau să plătești o anumită sumă de bani pentru un serviciu, cum este exemplul de mai sus.

De asemenea, un mesaj de acest gen poate fi recunoscut și prin greșelile de exprimare sau de scriere, sau prin necoerența în adresele de e-mail, link-uri.

Foto Observator

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Temperaturi de 34 de grade în septembrie! Vremea se încălzește simțitor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română