Bani de la stat pentru acești români! Cum pot fi obținuți

de | 14.09.2022 09:42 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Românii primesc un ajutor de la stat în perioada sezonului rece. Este vorba despre anumite categorii, precum cei care locuiesc singuri ori familiile, care au venituri mici și nu își permit să achite facturile de încălzire la iarnă.

Aceștia pot solicita un ajutor de la stat până la data de 15 octombrie. Ei vor primi o sumă de bani cu care pot acoperi o parte din facturile pentru încălzire.

Potrivit legii, prin „sezon rece” se face referire la perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2022 şi 31 martie 2023.

Banii se dau în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure. Suma pentru compensarea procentuală este suportată din bugetul de stat.

Cei care doresc să primească acest ajutor trebuie să depună o cerere și o eclaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei, veniturile şi sistemul de încălzire utilizat.

Perioada poate fi prelungită ori redusă la solicitarea consiliilor județene, cu acordul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Foto The Romania Journal

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atac cu SMS-uri capcană! Oamenii sunt păcăliți că vor rămâne fără energie electrică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: