Înălţarea Sfintei Cruci! Rugăciunea care aduce noroc și fericire

de | 14.09.2022 11:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Pe 14 septembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci, fiind o zi marcată cu cruce roșie.

Creștinii marchează două evenimente importante: descoperirea crucii pe care Iisus Hristos a fost răstignit și înălțarea ei în fața oamenilor, pe 14 septembrie 334, dar și aducerea crucii de la perșii păgâni, în anul 629 și ridicarea ei pe biserica Sfântului Mormânt.

Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Sfintei Cruci

Ziua de 14 septembrie marchează finalul verii și debutul toamnei. Astăzi, se adună plante de leac, precum mișcunelele, mătrăgună, iar apoi sunt duse la biserică, împreună cu flori și busuioc. După ce este sfințit, buchetul poate fi dus acasă și folosit la vindecarea de afecțiuni.

Se spune că de Ziua Crucii, pâmântul de închide și ia insectele, plantele și reptilele.

În această zi nu este bine să mănânci usturoi, pește, prune ori nuci.

Mulți credincioși țin post negru pentru a-i ajuta să își vindece trupul și sufletul.

De asemenea, se spune că în această zi nu este voie să muncești, deoarece în acest fel poți atrage primejdiile.

Rugăciunea care aduce noroc și fericire

În această zi sfântă, crecincioșii rostesc Rugăciunea Sfintei Cruci, despre care se spune că poate aduce norocul, fericirea și poate alunga boala.

Să se scoale Dumnezeu, și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară demonii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin.”

Foto Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Temperaturi de 34 de grade în septembrie! Vremea se încălzește simțitor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole