anchetaonline.ro

Albeștii de Argeș. Podurile din zonele Brătești și Pățiți sunt în lucru!

de | 07.06.2022 08:00 | Știri, Administrație, Rural

Una dintre cele mai importante lucrări ce se vor efectua anul acesta în localitatea Albeștii de Argeș este extinderea rețelei de canalizare la nivelul satului Dobroțu, în zona Dobroțu de Jos. Pentru continuarea lucrărilor la canalizarea comunei, Albeștii de Argeș a primit un sprijin de la Consiliul Județean Argeș prin alocarea sumei de 250.000 lei care, deși nu acoperă întregul necesar, reprezintă o contribuție importantă.

Pentru că bugetele locale nu sunt foarte generoase, primarul Gabriel Popa are mare speranțe de la proiectele cu finanțare din fonduri nerambursabile. Primăria Albeștii de Argeș a depus două proiecte mari pe „Anghel Saligny” în valoare totală de 2 milioane de euro. Acestea presupun realizarea a 20 km de asfalt.

Urmează, conform planului de lucru al primarului Gabriel Popa, demararea lucrărilor la trotuare, amenajarea zonei centrale a localității fiind una dintre priorități. Pentru aceasta, este nevoie de multă implicare și activități de șantier.

Până se va demara această lucrare, primarul comunei Albeștii de Argeș și-a exprimat speranța că anul acesta se va finaliza sala de sport și se va demara amenajarea trotuarelor, dar și că se vor încheia podurile din zona „Brătești” și „Pățiți”, care facilitează tranzitarea localității de către cetățeni.

Loc de joacă nou la Școala Primară Albeștii Ungureni

Un nou loc de joacă a fost amenajat de Primăria Albeștii de Argeș pentru Grădinița și Școala Primară Albeștii Ungureni. Micuții vor avea un spațiu sigur și echipat corespunzător unde să se distreze, având tobogane, leagăne și un balansoar. Locul de joacă a fost inaugurat de primarul Gabriel Popa luna aceasta, prin această investiție făcând o bucurie atât copiilor, cât și părinților care vor ști că cei mici își petrec timpul într-o zonă sigură și că nu mai aleargă prin curțile altor școli să se joace.

A fost promisiunea noastră în fața elevilor și a părinților că le vom amenaja un părculeț și am și reușit. Nu era în regulă să îi vedem pe copiii de la Școala Primară Albeștii Ungureni și de la grădiniță că  se jucau prin curtea altor instituții de învățământ. Știm că cei mici sunt mereu activi și dornici de mișcare, exploratori curioși, așa că era necesar acest spațiu de joacă. Mă bucur că în luna iunie, când celebrăm copilăria, au parte de această surpriză. Locul de joacă are o zonă cu nisip, leagăne, balansoare, tobogane, în culori vii și vesele. Ne-am gândit și la copiii de grădiniță și la cei de școală, așa că sunt leagăne adaptate pentru vârstele acestora.”, a declarat primarul Gabriel Popa.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: