Majorări salariale în mediul privat! Ce anunță ministrul Muncii

de | 07.06.2022 08:02 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

În urma unei majorări salariale valabilă pentru mai multe categorii de angajați de la stat, ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni TV, dacă și cei care muncesc în mediul privat ar putea avea parte de o creștere a salariilor. Răspunsul ministrului Muncii a fost unul afirmativ, precizând că salariile pot fi majorate cu 200 de lei net, creștere care nu va fi taxată de stat.

Este o măsură pe care deja am luat-o ţinând cont de ceea am spus în programul ”Sprijin pentru România” şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat. Angajatorii vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angaţilor pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul Muncii sfătuiește angajatorii din mediul privat să majoreze salariile pentru a-și păstra angajații și a precizat că această decizie aparține fiecărei firme în parte:

Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară, până la o creștere a salariului minim, o vor acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură”, a adăugat ministrul Muncii.

Ce bugetari vor avea salarii mărite

Amintim că săptămâna trecută, deputații au votat majorarea salariilor pentru mai multe categorii de angajați, printre care cei din ministerele Transporturilor, Culturii, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerul Sportului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Kurzarbeitul a fost prelungit până la 31 decembrie 2022

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marius Budăi

Ultimele articole