Alegeri 2024. 14 dosare penale întocmite de polițiștii argeșeni

de | 10.06.2024 12:45 | Județean, Eveniment

În urma analizei realizate la nivelul județului Argeș cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică, anunță reprezentanții IPJ Argeș.

În tot acest timp angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Argeș au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

Au fost sesizate în ziua alegerilor de ieri, 9 iunie un număr de 39 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 10 nu s-au confirmat, iar în 14 cazuri s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni.

Totodată, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei.

45 % din fapte făceau referire la continuarea campaniei electorale, iar 25% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

Un procent de 21% dintre sesizări au fost despre posibile fraude, iar 14 procente semnalau situații de vot fără drept.

Au fost verificate în trafic 1297 de persoane cu 1086 de vehicule, fiind aplicate 195 de sancțiuni contravenționale .

Aproximativ 2500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică, în județul Argeș, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale, mai informează IPJ Argeș.

„Misiunea noastră continuă, până la predarea tuturor materialelor rezultate în urma procesului de votare.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.”, au mai adăugat polițiștii argeșeni în informarea transmisă.

 

Sursă foto desteptarea.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un candidat independent la Primărie REȚINUT pentru ultraj

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole