Alegeri în Turcia. Erdogan și-a anunțat victoria!

de | 28.05.2023 19:52 | Știri, Național, Politic

Recep Erdogan și-a anunțat victoria. Susținătorii lui Erdogan s-au adunat la reședința din Istanbul a acestuia. ”Vom conduce țara în următorii cinci ani”, a declarat Recep Erdogan în fața susținătorilor.
Turcii și-au votat astăzi președintele. Recep Tayyip Erdogan ar putea să-și extindă guvernarea într-un al treilea deceniu. Erdogan, în vârstă de 69 de ani, a câștigat cu aproape 5 puncte procentuale în fața rivalului Kemal Kilicdaroglu, în primul tur de scrutin care a avut loc pe 14 mai, însă a obținut mai puțin de 50% din voturile necesare pentru a evita un al doilea tur. Astăzi Erdogan a votat în Istanbul la prânz, pe partea asiatică a orașului, aproape de casă, iar Kilicdaroglu, în vârstă de 74 de ani, a votat în Ankara. El este candidatul unei alianțe de opoziție formată din 6 partide și conduce Partidul Republican al Poporului (CHP), creat de fondatorul Turciei Mustafa Kemal Ataturk.

În conformitate cu regulile electorale, ştirile, previziunile şi comentariile despre vot sunt interzise până la ora locală 18.00, iar presa are libertatea de a relata despre rezultatele alegerilor doar de la ora 21.00. Rezultatul oficial al alegerilor va fi publicat de Consiliul Electoral Suprem al Turciei.

Susținătorii lui Erdogan s-au adunat la reședința din Istanbul a acestuia, scandând Allahu Akbar sau Dumnezeu este cel mai mare. ”Am încheiat a doua rundă a alegerilor prezidențiale cu favoarea națiunii noastre”, a spus Erdogan. ”Vom conduce țara în următorii cinci ani”, a declarat el în fața susținătorilor.

Alegeri tur doi Erdogan - Alegeri în Turcia. Erdogan și-a anunțat victoria!

Potrivit secim.aa.com.tr după 99,49% dintre voturi numărate, Erdogan are 52,10%, în timp ce Kilicdaroglu a adunat 47,90.

alegeri turcia2 - Alegeri în Turcia. Erdogan și-a anunțat victoria!

Potrivit secim.aa.com.tr după 98,22% dintre voturi numărate, Erdogan are 52,12%, în timp ce Kilicdaroglu a adunat 47,88.

Alegeri turcia tur 2 - Alegeri în Turcia. Erdogan și-a anunțat victoria!

Potrivit secim.aa.com.tr după 96,60% dintre voturi numărate, Erdogan are 52,24%, în timp ce Kilicdaroglu a adunat 47,76.

Foto descriptiv. Sursă foto: romania.europalibera.org

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Recep Erdogan sau Kemal Kilicdaroglu? Turcii își aleg duminică președintele

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Turcia

Ultimele articole