anchetaonline.ro

Alertă de călătorie pentru românii care merg în Norvegia

de | 02.11.2023 20:42 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru românii care vor să călătorească în Norvegia, unde autoritățile au emis o atenționare cod portocaliu de inundații.

Avertizarea este valabilă începând de astăzi, 2 noiembrie, și vizează zone din Agder, Telemark și Vestfold.

Potrivit MAE, autorităţile menţionează că inundaţiile cauzate de ploi şi de topirea zăpezii pot determina închiderea de drumuri şi poduri şi distrugeri ale infrastructurii, care pot cauza accidente rutiere.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

De asemenea, românii care se confruntă cu o urgență au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet:

Românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie și aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 20 ani, arestat după ce a încercat să-și șantajeze fosta iubită cu imagini compromiţătoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE | Norvegia