anchetaonline.ro

Urs alungat de autorități în Budeasa Mică

de | 11.05.2023 13:01 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Urs alungat de autorități în Budeasa Mică

Prezența unui urs a fost semnalată, miercuri seară, în Budeasa, iar în urma sesizărilor primarul comunei, alături de viceprimar, poliția locală, jandarmerie, un echipaj SMURD, precum și un reprezentant al fondului de vânătoare au intervenit la fața locului și au reușit să alunge animalul prin semnale acustice.

De asemenea, autoritățile fac apel la cetățeni să fie atenți în depozitarea deșeurilor menajere, iar daca ursul revine, evenimentul să fie sesizat la numărul unic de urgență 112.

🐻Având în vedere că în cursul zilei de ieri, în zona Budeasa Mică, a fost semnalată prezența unui urs, o echipă de intervenție formată din: primar, viceprimar, poliția locală, jandarmerie, echipaj SMURD precum și un reprezentant al fondului de vânătoare a intervenit la fața locului și a aplicat măsurile ce se impun, alungând animalul prin semnale acustice, asa cum prevede O.U.G. 81/2001.

📣Facem apel către cetățeni, ca pentru evitarea pericolului, să manifeste grijă în ceea ce privește depozitarea deșeurilor menajere(resturi de mâncare), iar în cazul în care ursul revine să apeleze numărul de urgență 112, să nu încerce să intervină sau să se apropie de acesta pentru a-l fotografia sau filma.” este mesajul postat pe pagina de Facebook Primăria Comunei Budeasa

Știre inițială

Prezența unui urs a fost semnalată, în această seară, în Budeasa. Conform martorilor, acesta a fost văzut în timp ce alerga după autoturisme.

urs - Urs alungat de autorități în Budeasa Mică

Incidentul s-a petrecut pe strada Garlei

De asemenea, în cauză a fost emis și un mesaj RO-ALERT care confirmă evenimentul.

Mesajul recomandă localnicilor să evite zona și să nu se expună pericolului prin păstrarea distanței. De asemenea, le este recomandat să nu părăsească locuința, și să protejeze animalele din gospodărie fără a se pune în pericol. 

ro alert - Urs alungat de autorități în Budeasa Mică

 

Foto background – Descriptiv/ Romania TV / Facebook Primăria Comunei Budeasa

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un român care s-a aruncat de la balconul unui aeroport din Italia, a căzut peste un agent de pază

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: