Alertă! S-a dublat numărul cazurilor de COVID

de | 05.07.2022 09:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a precizat că în perioada 27 iunie-3 iulie, au fost înregistrate aproximativ 8000 de cazuri, dintre care 1.307 pacienți au fost reinfectați.

Cu o săptămână înainte, au fost înregistrate 3.974 de îmbolnăviri.

Deși se înregistrează o creștere rapidă a cazurilor de COVID, Alexandru Rafila a specificat că momentan nu există presiune asupra sistemului de sănătate.

Creșterea a apărut din cauza subvariantei BA5, care se manifestă atât la persoanele nevaccinate, cât și la cele vaccinate sau trecute prin boală.

De asemenea, ministrul Sănătății avertizează că în luna august este poisibil să se ajungă la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi.

Vârful acestui val este așteptat în Europa la finalul lunii iulie. Cum România a avut în toate valurile COVID un decalaj de aproximativ două săptămâni față de țările vest europene, în țara noastră, vârful valului este așteptat, cel mai probabil, în perioada 14-21 august”, spune ministrul Sănătății.

Foto uefiscdi.gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pleci în Grecia? Atenționare de călătorie emisă de MAE

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila | COVID-19 | Europa

Ultimele articole