anchetaonline.ro

Pleci în Grecia? Atenționare de călătorie emisă de MAE

de | 05.07.2022 08:25 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O atenționare de călătorie a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe pentru românii care vor să ajungă în Grecia, în următoarele zile. Este vorba despre o avertizare de incendiu, valabilă în intervalul 5-7 iulie.

Incendiile de vegetație au loc din cauza căldurii și a vântului care bate cu putere. Există un pericol de izbucnire a incendiilor în zonele următoare:

– Insulele din nordul şi estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);

– Regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) şi Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

De asemenea, autoritățile din Grecia roagă turiștii să acorde mare atenție activităților în aer liber care pot conduce, din greșeală, la izbucnirea incendiilor, iar în cazul producerii unuia, trebuie să anunțe cât mai repede pompierii, apelând numărul de telefon 199.

În cazul în care vă aflați într-o zonă în care are loc un incendiu, sunteți rugați să respectați instrucţiunile autorităţilor competente (poliţie, pompieri etc.).

De asemenea, puteți cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

Apelurile sunt transferate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076”, transmite MAE.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

„Victima” lui Mihai Georgescu rupe pe TikTok cu miștouri și păsărici!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia