Alexandru Costache, preşedinte Asociaţia ”Medici pentru România”: Privind în urmă, am satisfacţia că am reuşit cu propriile puteri

de | 14.02.2024 17:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Alexandru Costache este de 10 ani un antreprenor de succes în domeniul medical, iar din 2019 este cofondator şi preşedinte al asociaţiei ”Medici pentru România“.

Provenind dintr-o familie de antreprenori din Mioveni, a fost încurajat de mic copil să îşi aleagă un drum care să îi aducă atât satisfacţie personală, cât şi financiară, fiind de părere că, atunci când îți alegi drumul în viață, trebuie să iei în considerare atât pasiunea și calitățile pe care le ai, cât și perspectiva financiară, pentru că una fără alta nu-ți vor aduce liniștea și împlinirea profesională.

Venind dintr-o familie de antreprenori, mi-au fost insuflate valori solide și am avut libertatea să aleg în ce domeniu să lucrez. Când eram copil, mă vedeam activând în același domeniu cu cel al familiei mele, am și lucrat o scurtă perioadă, dar am ajuns la concluzia că nu mă reprezintă și nu mă regăsesc și am început pe un drum total diferit, al echipamentelor medicale. Consider că acesta a fost momentul meu de răscruce, cel în care am ales să las în urmă un business solid creat de familia mea pentru a mă aventura într-o călătorie total necunoscută. Acum, când mă uit înapoi, știu că a fost o decizie înțeleaptă, pentru că mi-a adus mai multă satisfacție știind că am reușit cu propriile puteri.” – spune Alexandru Costache. 

Licenţiat în economie şi având studii în domeniul managementului medical la Harvard Medical School, Alexandru Costache a integrat proiecte de zeci de milioane de euro în domeniul echipamentelor medicale, în mari spitale din România. Într-un domeniu atât de concurenţial şi încărcat de provocări precum cel medical, tânărul antreprenor este de părere că, pentru a reuşi, este nevoie de câteva calități importante, precum seriozitatea – prima calitate esenţială -, reziliența, determinarea şi dorința continuă de învățare și perfecționare.

Trăim într-o lume în continuă schimbare, în care, dacă nu ești serios, motivat și curios să înveți și să descoperi lucruri noi, societatea te vă lăsa în urmă. Bineînţeles că mai putem adăuga a multitudine de alte calități de care ai nevoie cum ar fi: abilitățile de comunicare și leadership, empatia, abilități financiare și de negociere, viziune etc.”, spune Alex Costache.

Ca tânăr antreprenor, Alexandru Costache se confruntă cu tot felul de dificultăţi şi obstacole care apar în calea evoluţiei, cea mai mare problemă cu care se confruntă de altfel întreaga societate fiind lipsa forței de muncă  specializate.

Din păcate, pot spune deschis că noi, ca țară, nu am avut o strategie de a păstra în România talentele sau de a le motiva să revină. Suntem într-o continuă deșertificare de creiere, iar lucrul acesta ne afectează din ce în ce mai acut. În plus, generația care vine din urmă are alte valori, tinerii văd viață într-un mod diferit, iar latura profesională nu mai reprezintă o componentă atât de importantă în viața lor”.

A înfiinţat Asociaţia ”Medici pentru România” pentru a oferi sprijin cadrelor medicale din ţara noastră, unul dintre proiectele de suflet ale lui Alexandru Costache constând în renovarea etajului VI al Spitalului de Pediatrie Piteşti.

Anul trecut, prin Asociația Medici pentru România pe care o conduc, am demarat campania «Pentru copiii noștri», ce presupune renovarea a cinci secții de pediatrie la nivel național. Prima locație, care va fi gata la sfârșitul lunii februarie, este etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești. Perspectiva pentru anul 2024 este să identificăm, să securizăm fondurile necesare și să începem lucrările la  următoarea locație, sper eu tot în județul Argeș. De asemenea, ne vom concentra pe îmbunătățirea procesului de recunoaștere a experienței profesionale pentru medicii care revin din diasporă.” – mai spune tânărul antreprenor.

Sursă foto: print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Neacșa, antreprenor: De la o vârstă fragedă am imaginea bărbatului îmbrăcat în costum, cu o atenție deosebită la aspectul lui vestimentar

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Costache

Ultimele articole