Alimente expirate și mizerie la un târg de Crăciun! Ce a descoperit ANPC

de | 10.12.2022 20:44 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Târgurile de Crăciun sunt evenimentele preferate, în această perioadă, ale tuturor oamenilor. Totuși, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) atrage atenția asupra faptului că unele dintre aceste târguri sunt, de fapt, bâlciuri care pot pune în pericol sănătatea cetățenilor.

Este și cazul Târgului de Crăciun din Constanța, acolo unde au fost găsite alimente stricate, condimente expirate, plus multe alte nereguli.

targ craciun constanta anpc 2 - Alimente expirate și mizerie la un târg de Crăciun! Ce a descoperit ANPC

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a verificat 13 operatori economici, iar dintre aceștia, patru au fost închiși. De asemenea, au fost date amenzi de peste 20.000 de lei.

targ craciun constanta anpc 3 - Alimente expirate și mizerie la un târg de Crăciun! Ce a descoperit ANPC

În rarele momente când ajung în oraşul Constanţa, într-unul dintre acestea am avut ocazia să văd ceea ce dorea Târgul de Crăciun, acesta având în schimb un aspect mai mult de bâlci, motiv pentru care am rugat colegii de la Comisariatul Judeţean să facă o vizită acolo să ne lămurim ce e în spatele uşilor închise. În spatele uşilor închise pentru locaţiile de alimentaţie publică nu există apă, cu toate că aceasta este obligatorie în momentul în care serveşti produse alimentare, condiţiile în care sunt depozitate alimentele aproape direct pe trotuar, de asemenea, sunt neconforme, jucăriile şi jocurile, tiribombele şi toate cele de gen lasă nu numai ca aspect de dorit, ci ca şi funcţionalitate. De asemenea, din păcate, jocurile alese nu sunt cele care să poată oferi, în afară de câteva beculeţe, şi siguranţă celor mici. Alimentaţia publică nu poate fi făcută într-o variantă pe încercatelea, în sensul că cei care ajung acolo îşi încearcă efectiv norocul, alimentele gestionate sunt unele cu grad ridicat de periculozitate pentru că carnea de porc ţinută în condiţii improprii poate reprezenta un real pericol. Toate acestea puse cap la cap m-au făcut să fac asocierea dintre ceea ce se doreşte târg şi ceea ce este, de fapt, un bâlci”, a afirmat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Inspectorii au observat lipsa fluxului tehnologic, că apa folosită pentru curățarea vaselor și alimentelor era ținută în butoaie de plastic și pavimentul era deteriorat. De asemenea, se gătea în praf, nu era menționată data pe preparate, condimentele erau expirate, iar carnea de porc prezenta modificări organoleptice.

targ craciun constanta anpc 1 - Alimente expirate și mizerie la un târg de Crăciun! Ce a descoperit ANPC

Și în zona de agrement au fost constate nereguli: lipsa regulamentului și atenționărilor, unele spații de joacă nu aveau centură sau aceasta era ruptă.

Foto Radio Constanta

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari! Bărbatul a ascuns-o în pantaloni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole