Alin Stoica vrea să fie procuror general al Argeșului cu acte în regulă!

de | 15.09.2022 07:30 | Știri, Eveniment

Se caută 11 şefi pentru parchetele şi instanţele din Argeş: 6 procurori şi 5 judecători.

În această perioadă, CSM, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, organizează a doua sesiune de concurs din acest an pentru ocuparea posturilor vacante de conducere din justiţie. În  instanţele şi parchetele din Argeş sunt 11 posturi vacante sau care urmează a se vacanta până la 1 ianuarie 2023 pentru care se organizează concurs. După trei delegări succesive, procurorul general Alin Stoica vrea să-şi consolideze poziţia la şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel prin adjudecarea postului prin concurs.

Niciun candidat pentru jumătate din posturile de conducere din parchete

La concursul pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor nu mai puţin de şase posturi sunt disponibile, însă doar pentru jumătate dintre acestea s-au înscris candidaţi. Pentru cea mai importantă funcţie, cea de procuror general, singurul candidat este Alin Stoica, cel care ocupă de altfel această poziţie, prin delegare, încă din vara anului trecut, după ce a expirat cel de-al doilea mandat al lui Mihail Aldea.

La fel, şi adjuncta sa, Camelia-Maria Morăreanu-Dragnea, care de aproape trei ani o ţine din delegare în delegare în funcţia de procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, s-a înscris la această sesiune, rămânând de văzut dacă de această dată rămâne în concurs până la final sau se retrage înainte de a da vreo probă, aşa cum a procedat anul trecut.

Pentru cel de-al doilea post din echipa de conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş  candidează Constantin-Florin Chiţu, care din iulie anul acesta face echipă cu prim-procurorul Laurenţiu Palaghiea, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât delegarea sa în funcția de prim-procuror adjunct. Niciun doritor, în schimb, pentru alte trei funcţii de conducere vacante, ocupate în prezent cu delegare, respectiv cea de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi cele de prim-procuror la parchetele din Costeşti şi Topoloveni.

Concursul continuă cu testarea psihologică a candidaţilor în perioada 2-24 octombrie, susţinerea proiectului în perioada 4 octombrie – 2 noiembrie, ultima probă, testarea scrisă, pe 6 noiembrie, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate pe 16 noiembrie.

concurs curtea de apel pitesti

Funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel – scoasă din nou la concurs

Săptămâna trecută, s-a dat startul şi pentru concursul destinat judecătorilor care vor să facă parte din conducerea instanţelor. La nivelul judeţului nostru au fost scoase la concurs cinci funcţii de conducere. Cea mai importantă este cea de vicepreşedinte al Curţii de Apel Piteşti, în mod surprinzător rămasă vacantă, dacă ne gândim că la precedenta sesiune, care s-a derulat pe parcursul verii, se înscriseseră nu mai puţin de trei candidaţi, din care niciunul nu a trecut linia de sosire.

Se dispută, de asemenea, preşedinţia instanţelor de la Câmpulung, Curtea de Argeş şi Topoloveni, precum şi funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpulung. Vom afla însă abia pe 6 octombrie cine îşi doreşte aceste poziţii, urmând ca cei înscrişi la concurs să fie testaţi psihologic în perioada 16-24 octombrie, să îşi susţină proiectele manageriale în prima jumătate a lunii noiembrie şi să dea examenul scris pe 11 decembrie.

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ionuţ-Dragoş Crînguş – noul preşedinte al Judecătoriei Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole