Alina Gorghiu: ”Alti doi fugari periculoși au fost aduși în această noapte în România pentru a-și executa pedepsele”

de | 06.09.2024 12:38 | Național, Lifestyle

Ministrul Justiției, Alina Goreghiu, a anunțat astăzi, într-un mesaj pe pagina de Facebook, că doi fugari periculoşi au fost aduşi noaptea trecută în România, pentru a-şi executa pedepsele. Este vorba despre Ionel Andreescu, condamnat la 6 ani și 6 luni pentru trafic de minori, adus din Marea Britanie, şi Vasile Arcăleanu, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru trafic de droguri, adus din Olanda. Potrivit ministrului, cei doi se adaugă celor peste 530 de fugari aduși în țară anul acesta.

Sursă foto: FB Alina Gorghiu.

”Alti doi fugari periculoși au fost aduși în această noapte în România pentru a-și executa pedepsele.

Andreescu Ionel a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de minori. A fost adus din Marea Britanie, unde a fugit după ce justiția din România l-a condamnat pentru că a exploatat persoane vulnerabile.

M-am văzut chiar ieri cu omoloaga din Regatul Unit, Shabana Mahmood. Și am discutat despre acest subiect. Traficul de persoane este infracțiunea nr. 1 în cooperarea noastră cu Regatul Unit. Statistica arată că, anual, peste 500 de copii români devin victime ale traficului de persoane. În primele 6 luni ale anului 2024, avem aproape 1200 de dosare active privind traficul de persoane și minori. 235 de dosare sunt noi. România are din mai o Strategie Națională privind combaterea traficului de persoane (2024-2028). Ajutăm cum putem victimele. Ministerul Justiției oferă vouchere victimelor infracțiunilor, inclusiv pentru traficul de persoane.

Mulțumim partenerilor britanici. Sunt un mare sprijin în lupta noastră împotriva crimei organizate și sunt țara nr. 1 când vine vorba de predarea fugarilor. 140 de fugari au fost aduși de acolo în primele 8 luni ale lui 2024.

Arcăleanu Vasile, adus din Olanda, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru trafic de droguri de mare risc.

Cei doi se adaugă unui contingent de peste 530 de fugari aduși în țară anul acesta”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

foto descriptiv. Sursă foto: FB Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Aproape de oameni. Digitalizare la Serviciul de Permise și Înmatriculări Câmpulung

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Marea Britanie | Ministrul Justiției | Olanda