anchetaonline.ro

Alina Gorghiu: „Reforma în Educație, credibilă și cu autoritate doar cu dezbateri publice în spate”

de | 27.07.2022 12:30 | Știri, Județean, Național, Politic

Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, a transmis un mesaj prin intermediul unui comunicat de presă în care a menționat faptul că țara noastră are nevoie urgent de un sistem al Educației la un nivel nou, eficient, accesibil, flexibil incluziv și corect conectat la cerințele pieței munci. Totodată aceasta a îndemnat persoanele interesate să transmită opinii, propuneri sau sugestii, pentru o calitate superioară a actului educațional în viitor.

 

România are nevoie urgent de un sistem al Educației la un nivel nou, eficient, accesibil, flexibil incluziv și corect conectat la cerințele pieței muncii, dar și cu nevoile reale ale tuturor actorilor implicați. Guvernul condus de PNL consideră că un pas necesar pentru o reformă solidă a Educației, credibilă și cu autoritate și care să reunească toate așteptările societății este reprezentat de consultările publice.

 

În acest sens, proiectele celor două legi ale educației – Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior – la realizarea cărora au contribuit peste 10.000 de specialiști și care conțin soluții și mecanisme de implementare, prin raportare la țintele din Raportul „România Educată”, au fost lansate în consultare publică, pe site-ul Ministerului Educației, termenul de încheiere fiind 24 august.

 

Un altfel de viitor pentru România înseamnă, acum, un sistem de educație construit pe principii solide, sănătoase.

 

Invit, prin urmare, pe toți cei interesați, mai ales pe cei cu expertiză în domeniu, să depună amendamente, să transmită opinii, propuneri sau sugestii, pentru o calitate superioară a actului educațional în viitor.

 

PNL este partidul care încurajează contribuția societății civile la luarea deciziei, precum și transparența decizională.” a precizat Alina Gorghiu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL