Alina Gorghiu, bate obrazul autorităţilor locale: „De ieri trebuie un spital nou în Argeș!”

de | 25.07.2022 11:30 | Știri, Județean, Politic

Preşedintele PNL Argeş, Alina Gorghiu, bate obrazul autorităţilor locale:  De ieri trebuie un spital nou în Argeș!

 

Infrastructura spitalicească continuă să rămână o problemă a judeţului Argeş, dar mai ales a municipiului Piteşti. De ani de zile se tot vorbeşte despre necesitatea construirii unui spital nou, modern, în Piteşti, însă concret pacienţii din municipiul reşedinţă de judeţ continuă să ia calea Bucureştiului sau, mai nou, a Mioveniului, când vine vorba despre problemele de sănătate. Preşedintele PNL Argeş, Alina Gorghiu, atrage din nou atenţia asupra lipsei de interes şi de iniţiativă a factorilor responsabili, care nu au făcut demersurile necesare pentru ca Piteştiul să aibă un spital municipal prin PNRR:

 

Marea mea supărare: Piteștiul rămâne unul dintre puținele municipii din țară care nu dispune de un spital municipal.

 

Nu este ușor să construiești un spital de la zero și nici nu-l poți face de pe o zi pe alta, e adevărat. Când ai însă oportunitatea de a demara acțiunile pentru construcția unuia nou, dar tot ce faci este să rămâi în expectativă, se pune întrebarea cu ce avem de-a face? Cu lene, cu ignorarea problemelor reale de sănătate cu care se confruntă populația, chiar propriul tău electorat, sau cu fuga de responsabiliate?! Eu aștept răspunsul de la cei care au în fișa postului această sarcină, dar mi-e teamă că nu va veni.

 

Se știe că prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) România are un minimum de 25 de unităţi medicale care trebuie să fie construite şi dotate. Care trebuie alese dintr-o listă mai mare, ce cuprinde 49 de obiective.  Dintre acestea, două sunt pentru Argeș: laboratorul de radioterapie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti și un pavilion nou de chirurgie posttraumatică, tot la Pitești. Rămâne de văzut dacă vor fi printre cele selectate, dar asta nu face vina mai mică a celor responsabili de a nu acorda prioritate și construcției unui spital municipal la Pitești.

 

Experiența arată că numai abordările mature aduc rezultate. PNL Argeș va merge pe această linie politică. În ce mă privește, voi sprijini orice proiect de investiții majore din județ. Iar la nivel de infrastructură medicală, e loc de mult mai bine pentru argeșeni.

 

Solicit, așadar, autorităților competente să depună eforturile necesare ca să avem un spital nou prin PNRR. Știți deja, la propunerea consilierilor locali PNL Pitești, în bugetul pe anul 2022 a fost prins amendamentul cu studiul de oportunitate pentru acest spital. Ce s-a făcut până acum, în semestrul III? Răspunsul este NIMIC.

 

Ca să nu mai spunem că, pe pagina Consiliului Județean Argeș, nu există publicată vreo strategie de dezvoltare a sistemului medical argeșean pentru perioada pe care o parcurgem, ci doar un proiect. La mai bine de doi ani de la alegeri. Trist, dar adevărat!”, ne-a declarat Alina-Ștefania Gorghiu, președinte interimar al Senatului și președintele PNL Argeș

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Munca la negru e încă în floare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL | PNL Argeș

Ultimele articole