Argeș: Munca la negru e încă în floare

de | 25.07.2022 11:14 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat, în primul semestru din acest an, 1.026 de controale, fiind date 295 de sancțiuni, iar amenzile au ajuns la suma totală de 1.807.600 lei.

Cele mai multe nereguli au fost depistate în domenii precum comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificație, distribuție carburanți.

Potrivit inspectorilor ITM, cele mai multe deficiențe au fost constatate în rândul angajatorilor care aveau lucrători ce desfășurat muncă la negru. De asemenea, alți patroni au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, etc.

84 de angajatori au fost sancționați, iar 123 de persoane au fost depistate lucrând la negru.

Totodată, au fost efectuate 918 verificări și în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind date 476 de sancțiuni, dintre care 139 de amenzi, în valoare de 574.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:
– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț, distribuție carburanți.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11”, transmite ITM Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 900 de oameni – asistați medical! Li s-a făcut rău din cauza căldurii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulevardul Republicii | ITM