Peste 900 de oameni – asistați medical! Li s-a făcut rău din cauza căldurii

de | 25.07.2022 10:39 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Situație îngrijorătoare la nivelul întregii țări, din cauza valului de căldură extremă, persistent în majoritatea zonelor țării. În numai 24 de ore, 913 persoane au avut nevoie de asistență medicală, în cele 3.076 de puncte de prim ajutor și hidratare operaționalizate la nivel național, iar o persoană a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău din cauza temperaturilor insuportabile.

Pompierii au primit solicitări peste solicitări, în ultimele 24 de ore, intervenind pentru stingerea a 192 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de 1.149 ha.

De asemenea, autoritățile publice locale au transportat apă potabilă, apă menajeră, dar și apă pentru animale, în perioada menționată.

Pompierii militari au efectuat, în mediul rural, 343 de misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență și au transmis mesaje pre-înregistrate cu scopul ca oamenii să fie informați cu privire la riscul generat de temperturile ridicate.

Mai mult, au fost desfășurate verificări pentru a evita producerea incendiilor de vegetație. În urma acestora, au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale, dintre care 23 avertismente și 8 amenzi, în cuantum de 5.000 lei.

‼️ Sfaturi Generale pentru populatie‼️

🔴evită deplasările, stai la umbră și evită expunerea la soare în intervalul 11:00-18:00
🔴 bea suficientă apă pentru a te hidrata corespunzător. Evită consumul bauturilor alcoolice!
🔴poartă pălării de soare, haine lejere de culori deschise
🔴consumă fructe și legume proaspete
🔴nu aprinde focul în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite
🔴resturile de țigară pot genera incendii. NU le arunca oriunde!”, transmit reprezentanții ISU.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Intervenție de urgență a jandarmilor argeșeni! Turiști blocați cu autoturismul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: