O alpinistă româncă a murit pe vârful Aconcagua!

de | 26.01.2024 19:25 | Național, Eveniment

Mihaela Gabi Ianoși, o alpinistă româncă, a avut parte de un sfârșit tragic pe munte.  Din nefericire, românca, originară din Drobeta-Turnu Severin, a pierdut lupta cu viața imediat după ce a atins vârful Aconcagua din Argentina, situat la 6.960 de metri altitudine.

Potrivit adevarul.ro, tragedia s-a produs joi, 25 ianuarie.

Alpinista, în vârstă de 56 de ani, a reușit să cucerească cel mai înalt vârf de pe continentul american, dar aproape de ora prânzului, aceasta a leșinat. Ea era împreună cu un grup de europeni cu care escaladase muntele.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de un medic care se afla printre turiștii care se aventuraseră pe munte, Mihaela Gabi nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Doctorul i-a administrat adrenalină și a efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes, iar femeia a fost declarată moartă.

Potrivit sursei citate, cazul este anchetat acum de Parchetul Uspallata, care va încerca să clarifice cauza morții româncei.

Trei oameni au murit pe Aconcagua în acest sezon

Vârful Aconcagua este unul dintre cele mai periculoase trasee și se află se află în nord-vestul provinciei argentiniene Mendoza.

Până în prezent, luând în calcul și decesul româncei, Aconcagua a făcut deja trei victime.

După ce a atins vârful, Rául Alexander Tartera, un american în vârstă de 30 de ani a murit la coborâre, din cauza oboselii. El se afla la peste 6.000 de metri altitudine.

Pe 3 ianuarie, o altă persoană a fost găsită decedată. Aceasta era un alpinist rus, care a fost găsit în Plaza de Mulas, o tabără care se afla la peste 4.200 de metri față de nivelul mării.

Foto: Facebook  Mihaela Gabi Ianosi

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Impact violent între două mașini, în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole