anchetaonline.ro

Amendă de până la 1000 lei pentru blocarea accesului la platformele de colectare a deşeurilor

de | 17.08.2023 17:10 | Știri, Administrație, Pitești

Pentru desfășurarea activității de colectare a deșeurilor în condiții optime, administrația locală din Pitești solicită conducătorilor auto să nu blocheze platformele de colectare prin oprirea, staționarea sau parcarea vehiculelor în fața acestora și să asigure accesul autogunoierelor la spațiile de depozitare.

Blocarea accesului la platformele de colectare presupune neridicarea, conform graficelor stabilite, a deșeurilor, iar acest lucru afectează atât activitatea echipajelor de colectare (decalarea graficelor), cât și gradul de umplere a containerelor din platformele unde accesul este blocat.

”În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 60/2016 privind stabilirea, constatarea şi sancţionarea unor contravenţii, ocuparea domeniului public prin oprirea, staţionarea şi parcarea vehiculelor în zona de depozitare a resturilor menajere special amenajate, precum şi blocarea ghenelor de gunoi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1000 lei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piteşti. ”Membrii comunităţilor locale, persoane fizice sau juridice, au, în calitatea lor de utilizatori ai serviciului de salubrizare, obligaţia de a asigura accesul utilajelor de colectare a deşeurilor la punctele de colectare.” – Legea serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006”, transmite administrația locală din Pitești în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sute de controale desfăşurată de ITM Argeş în luna iulie. A plouat cu amenzi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești