Amenzi de 7.000 de lei pentru hoții de lemne din Argeș! Ce au descoperit polițiștii

de | 07.03.2024 11:55 | Știri, Eveniment

Polițiștii argeșeni au dat amenzi de 7.000 de lei hoților de lemne din Argeș.

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au finalizat verificările privind transportul de material lemnos, de către un bărbat, de 44 de ani, din Pietroșani.

Bărbatul nu era înregistrat în aplicația SUMAL 2.0 ca transportator profesionist de material lemnos.

Din verificări efectuate de organele de lege s-a constat că, în perioada ianuarie-decembrie 2023, un bărbat de 54 de ani, din Domnești, a făcut mai multe transporturi de lemne, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos în aplicația informatică SUMAL 2.0. Astfel, a rezultat că cel în cauză a depășit cu 33,88 m.c. volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, raportat la Normele H.G. 497/2020. De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 33,88 m.c. de material lemnos, în valoare de 5.217 de lei.

De asemenea, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăț au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat de 44 de ani, din Dragoslavele.

Acesta conducea un ansamblu auto, pe raza localității Lerești, cu care a transportat cantitatea de 3,991 mc de material lemnos fag și molid, într-o altă locație decât a raportat în SUMAL 2, înscris în avizul de însoțire.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent.

Foto descriptiv Ziarul Unirea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole