Simona Halep la întoarcerea în țară: „O să o iau de la zero, pentru că nu mai am niciun punct în clasament”

de | 07.03.2024 11:51 | Național, Lifestyle

Simona Halep s-a întors în România și a oferit la aeroport primele declarații referitoare la revenirea ei pe teren .

Simona Halep

Foto: Digi Sport

Reamintim faptul că românca noastră a fost acuzată de doping insă TAS i-a redus acesteia pedeapsa de la 4 ani la doar 9 luni iar proba de sânge a sportivei a fost anulată, asta însemnând că decizia TAS este una definitivă.

Juriul TAS a stabilit în unanimitate că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de ITF trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023”, se precizeazează în comunicatul TAS.

După o pauză de aproape un an și jumătate, Simona Halep se pregătește pentru revenirea pe teren, primul turneu la care ar putea participa fiind cel de la Miami, între 19 şi 31 martie.

Am primit vestea foarte bine. A fost o veste minunată, așa cum visam. Așa a trebuit să fie. Adevărul a ieșit la suprafață. În sinea mea, mereu am știut că nu am făcut nimic și că nu am luat nicio substanță interzisă niciodată și nici nu am avut această intenție. Mă bucur că s-a judecat corect. M-am bucurat foarte tare, pentru că am așteptat foarte mult acest verdict și îmi doream tare mult să fie așa”, a afirmat Simona Halep, noaptea trecută, la întoarcerea în România. 

Talentata jucătoare de tenis și-a exprimat totodată și dorința de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Și eu îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice. Dar sunt șanse minime, pentru că nu sunt în clasament. Dacă voi reuși până atunci să joc câteva meciuri, o să am o șansă în plus. Nu am plănuit nimic până acum, totul este o opțiune. O să fac tot ce pot că să ajung la Olimpiadă”.

Simona Halep este nevoită să o ia de la zero, aceasta neavând la acest moment niciun punct în clasament.

O să o iau de la zero, pentru că nu mai am niciun punct în clasament. Ceea ce este foarte trist, pentru că așa cum știm cu toții, decizia a fost până în iulie anul trecut. O să văd ce pot să fac să recuperez clasamentul, dacă se va putea”, a mai adăugat  sportiva. 

Fostul lider mondial, Simona Halep a transmis de asemenea și un mesaj adresat tinerilor iubitori ai tenisului.

E un moment mai dificil să dau sfaturi. Le doresc să aibă încredere în ei și să facă tot ceea ce pot ei pentru a reuși în tenis. Să respecte tenisul așa cum fac și eu și cum am făcut întotdeauna”.

 

Foto: simonahalep.com

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

CJ Argeș sprijină copiii și adulții cu nevoi special. Adrian Bughiu: ”Invităm pe toți iubitorii de frumos la spectacolul caritabil din 1 aprilie”

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Halep

Ultimele articole