Ion Baicea, primarul oraşului Costeşti: „Investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri!”

de | 07.03.2024 11:28 | Din ediția tipărită, Administrație, Costești

▼ Proiecte în valoare de circa 8 milioane de euro pentru învăţământul din oraşul Costeşti!

 „Investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri!” – afirmă edilul, care de la începutul mandatului a depus eforturi susţinute pentru ca procesul educațional al tinerei generații să se desfășoare în cele mai bune condiții. Dovadă stau proiectele în valoare de aproape 40 milioane lei (fără TVA), aflate în diverse stadii de derulare – unele în evaluare la organismele de implementare în vederea obţinerii finanţării, altele deja aprobate, aşteptând toate avizele, iar altele deja în faza licitaţiei, urmând ca lucrările să fie demarate imediat ce vor fi desemnaţi câştigătorii şi vor fi semnate contractele.

Nu mai puţin de 5 iniţiative ale primarul Ion Baicea vizează modernizarea şi dotarea tuturor unităţilor de învăţământ din oraşul Costeşti, la care se adaugă şi un proiect pentru înfiinţarea unei creşe noi, precum şi un altul, devenit tradiţie la Costeşti, prin care cei mai mici elevi ai şcolilor din localitate primesc la intrarea în clasa pregătitoare un ghiozdănel cu tot ce este necesar copilului în primul an de şcoală.

► „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ din oraşul Costeşti, judeţul Argeş”

În cadrul proiectului, toate unităţile de învăţământ din oraş – de la grădiniţe până la şcoli şi licee, precum şi Clubul Copiilor Costeşti – vor fi dotate cu mobilier nou, vor primi echipamente digitale precum şi materiale didactice atât de necesare pentru un proces educaţional modern şi eficient. Proiectul depus de Primăria Costeşti se află pe lista proiectelor admise, fiind în evaluare. Valoarea maximă eligibilă a investiţiei este de 5,2 milioane lei (fără TVA).

Stadiul proiectului: ÎN EVALUARE.

► „Reabilitarea integrată a clădirilor la Grădiniţa cu Program Prelungit Fantezia, în oraşul Costeşti, judeţul Argeş”

Vor fi executate lucrări de consolidare seismică şi reabilitare termică a elementelor clădirii, prin asigurarea sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum, prin lucrări de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor de iluminat şi a sistemelor de climatizare şi ventilare mecanică, prin instalarea unor sisteme alternative eficiente de producere a energiei electrice şi termice.

Valoarea maximă eligibilă: 9.268.558 lei (fără TVA).

Stadiul proiectului: ÎN LICITAŢIE.

► „Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Costeşti”

Proiectul are o valoare de 4.748.511,12 lei (TVA inclus), din care 4.211.453,59 lei reprezintă finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu.

În cadrul acestui proiect se vor realiza următoarele lucrări:

  • instalarea de pompe de căldură aer/apă pentru înlocuirea consumului de gaz natural;
  • instalarea de panouri fotovoltaice pentru acoperirea consumului actual de energie electrică şi a consumului viitor al pompelor de căldură;
  • instalarea de sisteme solar-termice pentru înlocuirea consumului de apă menajeră;
  • înlocuirea integrală a iluminatului interior cu corpuri şi lămpi cu LED;
  • izolarea termică a faţadelor.

Stadiul proiectului: ÎN IMPLEMENTARE.

► „Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei la Liceul Teoretic Costeşti”

Valoarea maximă eligibilă a acestei investiţii este de 5.923.977,18 lei (fără TVA). Prin acest proiect se doreşte reabilitarea energetică a corpurilor A şi B, precum şi a căminului Liceului Teoretic Costeşti.

Stadiul proiectului: ÎN LICITAŢIE.

► „Construire creşă mică, str. Morii, nr. 4A, oraşul Costeşti, judeţul Argeş”

Proiectul pentru construirea unei creşe a fost depus de către administraţia condusă de primarul Ion Baicea la Compania Naţională de Investiţii. A fost trimisă documentaţia, terenul pe care urmează să fie construită creşa a fost pus la dispoziţia Ministerului Dezvoltării, iar acum autorităţile oraşului aşteaptă demararea investiţiei.

Proiectul are o valoare totală de 12.249.269,78 lei (TVA inclus) şi prevede construirea unei creşe pentru 40 de copii, cu o suprafaţă de 1244,68 mp, cu fonduri de la bugetul de stat.

Stadiul proiectului: DEPUS LA CNI.scoala Costesti - Ion Baicea, primarul oraşului Costeşti: „Investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri!”

► Achiziţie ghiozdane pentru elevii clasei pregătitoare la Şcoala Gimnazială Costeşti

S-au achiziţionat 51 de ghiozdane cu rechizitele necesare pentru cei 51 de copii care au început şcoala în anul şcolar 2023-2024, în valoare de 8.000 lei (TVA inclus).

Stadiul proiectului: FINALIZAT.

► „Reabilitare cantină – Liceul Teoretic Costeşti”

Proiectul aflat într-un stadiu incipient are ca scop reabilitarea şi consolidarea clădirii cantinei liceului, schimbarea învelitorii, precum şi modernizarea instalaţiilor electrice. Valoarea investiţiei este de 1.132.780 lei, finanţarea fiind făcută de la bugetul local.

Stadiul proiectului: ÎNTOCMIREA DOCUMENTAŢIEI.

(Sursa foto: Facebook Cristina Stocheci)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Modernizarea infrastructurii rutiere prinde amploare la Costeşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea