Modernizarea infrastructurii rutiere prinde amploare la Costeşti

de | 29.02.2024 20:40 | Costești, Administrație

Primarul Ion Baicea: „În câteva zile încep lucrările de asfaltare într-un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere a oraşului Costeşti de 8 milioane lei!”

Investiţiile în infrastructura rutieră a oraşului Costeşti reprezintă unul dintre principalele deziderate ale primarului Ion Baicea. Pentru că veniturile oraşului nu sunt suficiente pentru a acoperi nevoile sale, edilul a înţeles că doar cu fonduri extrabugetare va putea să modernizeze străzile importante din Costeşti.

Zilele acestea se dă startul lucrărilor de modernizare a patru străzi, un proiect pe care, din cauza procedurilor greoaie pe care le cere legislaţia, locuitorii oraşului Costeşti au fost nevoiţi să îl aştepte ceva mai mult decât îşi doreau autorităţile locale.

„Proiectul de asfaltare pentru străzile Progresului, Metalurgiei, Mărgăritarului și Fundătura Salcâmi a fost inițiat de instituția primarului și a primit finanțare națională. Licitația s-a terminat în luna noiembrie 2023, s-a predat proiectul tehnic în luna decembrie, iar în câteva zile va începe efectiv execuția lucrării.” – a declarat săptămâna trecută primarul Ion Baicea.

În ultimii doi ani, cele mai importante investiţii în infrastructura rutieră aflate în atenţia administraţiei locale au fost:

► „Realizarea lucrărilor de asfaltare pe străzile Ciocârliei, Fdt. Eleşteu, Fdt. Berzei, Fdt. Cârciana, Aleea Gării în oraşul Costeşti, judeţul Argeş”

str ciocarliei Costesti asfaltata

Proiectul în valoare de 800.000 lei (TVA inclus), finanţat de la bugetul local, a vizat următoarele lucrări: asfaltarea a 876 m de drum, 4 podeţe tubulare, 6 m rigole carosabile, amplasarea a 16 indicatoare, ridicarea la cotă a 43 de capace de cămine şi realizarea a peste 2,6 km de marcaje rutiere.

Stadiul proiectului: FINALIZAT.

► „Modernizare prin asfaltare străzile Mărgăritarului, Metalurgiei, Fundătura Salcâmi şi Progresului, în oraşul Costeşti, judeţul Argeş”

Valoarea totală a investiţiei este de 8.376.747,85 lei (cu TVA), finanţarea fiind asigurată în cea mai mare parte de la bugetul de stat, care alocă 7.000.000 lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, şi de la bugetul local. În cadrul acestui proiect se execută lucrări de asfaltare pe o lungime totală de 4.347 m, 22 de podeţe tubulare, 272,21 m de trotuare, 105 m ziduri de sprijin, 627 m de rigole carosabile, 6895 m şanţuri pereate, 65 de ridicări de capace cămine şi 12,6 km de marcaje rutiere.

Stadiul proiectului: ÎN IMPLEMENTARE.

► „Modernizare trotuare şi alei pe strada Victoriei, partea dreaptă, oraş Costeşti”

Valoarea totală a investiţiei este de 1.085.270,00 lei (inclusiv TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul local. În acest an, investiţia a fost cuprinsă în proiectul de buget, suma alocată pentru acest an pentru modernizarea trotuarelor şi aleilor amplasate de-a lungul străzii care traversează oraşul fiind de 593.960 lei

Stadiul proiectului: ÎN IMPLEMENTARE.

asfaltare DN65A Costesti Baicea Minzina Simona (3)

De asemenea, în actualul mandat, primarul Ion Baicea a reușit să convingă oficialii de la Bucureşti din Ministerul Transporturilor să reabiliteze cea mai importantă arteră a oraşului, strada Victoriei. Astfel, în urma demersurilor primarului Ion Baicea, Compania Naţională de Drumuri a efectuat în vara anului 2022 lucrările de reparaţie capitală a străzii principale care traversează oraşul Costeşti de la un capăt la altul, care reprezintă un segment din DN 65A.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Ion Baicea a atras fonduri nerambursabile pentru 90% din proiectele de 51 milioane lei ale orașului Costești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea