Amenzi de 15.000 de lei după ce au fost prinși băuți la volan!

de | 01.08.2022 13:12 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul nopții trecute, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat o acțiune pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu scopul depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Astfel, în urma abaterilor, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 15.000 de lei, de asemenea, fiind reținute 9 permise de conducere.

Conduceau cu viteză excesivă

Polițiștii rutieri au depistat, noaptea trecută, pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, un bărbat de 70 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism cu viteza excesivă de 107 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, polițiștii au depistat o femeie, în vârstă de 41 de ani, din Piatra Olt, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, cu viteza de 114 km/h. Femeia a primit o amendă de 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut de către organele oficiale de poliție în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

Un bărbat de 45 de ani, din Schitu Golești, a fost depistat conducând un motociclu, pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind sub influența alcoolului și fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Conduceau sub influența alcoolului

În cursul zilei de ieri, 31 iulie, un bărbat de 35 de ani, din Hârtiești, a fost prins onducând un autoturism pe DN 73D, pe raza localității Hârtiești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă, de asemenea, și acesta a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Tot în cursul zilei de duminică, 31 ulie, un bărbat de 64 de ani, din Davidești, a fost depistat conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Robert Turcescu își dă terenul din Ștefănești în grija oricui dorește să se bucure de roadele lui!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung