Amenzi de 17.220 de lei pentru deținere și transport ilegal de animale în Argeș!

de | 18.07.2022 13:03 | Știri, Eveniment, Județean

Poliţiştii din județul Argeș din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Schitu Golești și Hârtiești, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. și jandarmi argeșeni, au acționat, în decursul acestui sfârșit de săptămânăm în perioada 15-17 iulie, în târgurile de cai, organizate, pe raza localităților Berevoești și Hârtiești, cu ocazia sărbătorii religioase Sf. Marina.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au avut ca scop:
– menţinerea climatului de ordine şi siguranţă public, în zona de desfăşurare a acestor manifestaţii;
– verificarea respectării prevederilor legale privind activităţile de comerţ desfăşurate cu această ocazie;
– identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile Legii 60/1991, în ceea ce privește organizarea și desfășurarea adunărilor publice;
– asigurarea fluenţei traficului rutier în zona de desfăşurare a târgului;
– depistarea persoanelor care transportă, exploatează şi comercializează ilegal animale.

Astfel, în urma celor constatate de către polițiști, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.220 de lei, pentru deținerea sau transportul de animele neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare.

animalee - Amenzi de 17.220 de lei pentru deținere și transport ilegal de animale în Argeș!

De asemenea, în localitatea Hârtiești, în urma verificărilor efectuate în cadrul târgului, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform H.G. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Familia Elodiei – În instanță pentru proprietatea din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Protecția Animalelor

Ultimele articole