Amenzile pentru PLF se restituie! Cererea trebuie făcută până pe 12 noiembrie

de | 25.08.2022 08:38 | Știri, Județean, Lifestyle

Argeșenii care au plătit amenzi pentru necompletarea formularului digital (PLF) la întoarcerea în țară sau pentru diferite erori din acesta, își primesc banii înapoi. Aproape 50.000 de persoane care au intrat în România în intervalul 25 decembrie – 8 ianuarie au fost sancționate, mare parte dintre acestea deși au fost de bună credință și au completat PLF-ul, iar valoarea amenzii s-a ridicat la 3.000 lei.

Depunerea cererilor de restituire a sumelor achitate drept contravenție a început pe 16 august și se încheie pe 12 noiembrie, la 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Pentru a-și recupera banii este necesară depunerea la organul fiscal local competent o cerere de restituire, în format fizic sau online, împreună cu o copie a actului de identitate. Cererea de restituire este însoțită de copii ale procesului verbal de constatare a contravenției și ale documentelor de plată.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole