Ana-Maria Sabie, antreprenor: Un om de calitate este capabil să își deplaseze atenția dinspre el spre exterior!

de | 14.02.2024 11:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Pasionată de oameni, de psihologie, de autoperfecționare și progres, Ana-Maria Sabie – managerul centrului educațional Libelo – îmbrățișează acel tipar al succesului care împletește performanța profesională cu bucuria de a munci.

Este tiparul ideal, al specialiștilor care au avut norocul de a practica profesia iubită și de a o transforma într-un proiect antreprenorial cu rezultate excepționale. Libelo reprezintă mai mult decât un centru dedicat cursurilor. Este un complex de servicii educaționale în care clienții de toate vârstele pot accesa un program de pregătire adecvat, modern și eficient în numeroase limbi străine, servicii de traducere, tabere, dar și afterschool. Tot acest complex reflectă   dedicarea, determinarea și pasiunea celei care l-a creat.

Întreaga mea activitate este concentrată pe oameni, pe actul educațional și gestionarea resurselor în așa fel încât să asigur cursanților experiențe menite să le îmbunătățească viața în mod semnificativ. Fie că vorbim despre copii, fie că vorbim despre adulți, impactul nostru în viețile acestora este unul major, deoarece sprijinim evoluția academică, dar și profesională a cursanților pentru ca aceștia să își mărească șansele de a evolua în carieră cât mai rapid și eficient.”, explică Ana-Maria Sabie mentalitatea care stă la baza unui proiect profesional și antreprenorial de succes, așa cum este centrul Libelo.

Se regăsește, ca vocație, în acest proiect și îl dezvoltă cu pasiunea omului care face ceea ce îi place. Povestește că, încă de mic copil, a avut înclinația de a face bine, de a-i ajuta pe oameni, iar – prin profesia sa actuală – beneficiază de cadrul perfect în care să își poată îndeplini, zi de zi, visul din copilărie.

De-a lungul anilor, am rămas consecventă și bine organizată, iar acest lucru mi-a asigurat succesul. Desigur că am întâmpinat și momente de răscruce, momente dificile, însă determinarea și eforturile depuse m-au ajutat să găsesc cele mai bune soluții care să mă îndrepte pas cu pas spre îndeplinirea obiectivelor.”, afirmă domnia-sa.

Ana-Maria Sabie consideră că tendința nesănătoasă a societății contemporane este ca oamenii să caute calea ușoară (pe care o consideră „doar o fantezie”) și să renunțe imediat ce lucrurile  prezintă un anumit grad de disconfort.

Eu am ales și aleg în continuare să mențin direcția pe care am stabilit-o demult.

Consider că determinarea, perfecționismul, setea de cunoaștere și disponibilitatea la efort care mă caracterizează sunt calitățile care au decis practic întreaga evoluție a centrului educațional Libelo.

Într-un mediu puternic concurențial și atât de încărcat de provocări, îmi desfășor activitatea cu succes de aproape 10 ani, deoarece pasiunea și efortul investite în acest centru fac ca acesta să se diferențieze pe piață prin experiențele pe care cursanții noștri le au alături de noi. Consider că fiecare om este unic și merită să beneficieze de un plan educațional construit special pe nevoile lui.”

Ana-Maria Sabie face parte dintr-o generație de tineri manageri ale cărei mari provocări sunt, în opinia sa, următoarele: lipsa de predictibilitate fiscală și legislativă generată de stat și o slabă pregătire personală și profesională a oamenilor.

Cred că toate problemele au ca punct de plecare lipsa educației. În momentul de față, majoritatea antreprenorilor se confruntă cu o deficiență a forței de muncă specializate.

În ultimii ani, s-a creat un curent care, din punctul meu de vedere, este foarte periculos: credința oamenilor că propria lor persoană este cea mai importantă, iar acest lucru se transpune în lipsa de responsabilitate și respect față de cei din jur, ori acest lucru strică tot sistemul, afectează întreaga societate ca un cancer. Un om de calitate este capabil să își deplaseze atenția dinspre el spre exterior, amintindu-și constant care este sensul și importanța existenței lui în lume.”, explică tânăra antreprenoare.

Își propune, în fiecare an,  îmbunătățirea centrelor Libelo din Pitești, Mioveni și Curtea de Argeș, atât ca dotări, cât și ca metode noi de predare. Anul precedent, de exemplu, a căutat să îi reconecteze pe copii cu natura și pentru că acest lucru a fost un succes remarcabil, anul acesta dorește să realizeze noi investiții astfel încât să poată suplimenta numărul de locuri disponibile, întrucât toate cele existente au fost ocupate.

Părinții s-au arătat extrem de interesați de serviciile noastre de cursuri de limbi străine, afterschool și școală de vară în aer liber, deoarece le punem celor mici la dispoziție – pe lângă profesori foarte bine pregătiți și jocuri educative antrenante – o curte generoasă, frumos amenajată și plină de verdeață. Prin urmare, anul acesta acțiunile mele vor avea ca obiectiv educația în aer liber cu scopul de a-i ajuta pe copii să se dezvolte frumos pe interior și să se conecteze într-un mod sănătos la propria lor persoană. Și cum altfel să facem acest lucru decât în mijlocul naturii?”, declară Ana-Maria Sabie.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ion-Valeriu Brănescu, antreprenor: Hotărârea, tenacitatea, responsabilitatea sunt necesități de bază pentru a reuși în afaceri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ana-Maria Sabie | Mioveni | Pitești

Ultimele articole