Ion-Valeriu Brănescu, antreprenor: Hotărârea, tenacitatea, responsabilitatea sunt necesități de bază pentru a reuși în afaceri!

de | 14.02.2024 11:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

La cei 32 de ani, Ion Brănescu Jr. poate spune că a preluat deja bună parte din afacerea familiei, creată de tatăl său, John SRL, un business care se confundă cu istoria economiei de piață din județul nostru. A devenit antreprenor, fiind educat în acest spirit şi, chiar dacă acesta nu a fost visul său din copilărie, astăzi conduce cu tenacitate şi curaj una dintre cele mai solide afaceri din Argeş.

I-au fost călăuză sfaturile părintelui şi ale mentorului său, omul de afaceri Ion Brănescu, dar şi educaţia desăvârşită departe de casă, în China, acolo unde a ales să se specializeze şi să descopere alte abordări despre economie, despre business, despre viață, despre muncă și despre onoare.

A absolvit Facultatea de Limbi Străine Sat-Yun-Sen Guangzhou din China și Facultatea de Management și Studii Diplomatice Sat-Yun-Sen Guangzhou din aceeași țară. A obținut atestări Toefel și Cambridge, a devenit traducător autorizat de limbă chineză (limbă pe care o stăpânește perfect, ca și engleza), a lucrat în cadrul companiei Blue Butterfly.ltd din Hong Kong și abia când a considerat că a dobândit suficiente informații și suficientă experiență, s-a întors acasă, în compania în care oricum lucrase alături de tatăl său încă de la 15 ani, și a preluat poziția de manager în cadrul grupului John.

Visurile copilăriei şi ale adolescenţei au trecut odată cu consumarea acestor etape, dat fiind faptul ca în copilărie visezi să fii pilot de curse, polițist, cosmonaut, militar, apoi ca adolescent visezi să devii medic, profesor, inginer…” – spune, fără nicio urmă de regret, tânărul om de afaceri, care şi-a asumat să preia şi să dezvolte afacerea familiei și parteneriatele cu sute de societăți comerciale cărora complexul din nordul Piteștiului le este gazdă și suport de peste trei decenii.

Faptul că a preluat o afacere gata construită, dezvoltată şi cu o excelentă imagine pe piaţă nu a reprezentat un avantaj, dimpotrivă, o responsabilitate uriaşă, aceea de a onora un brand care şi-a câştigat respectul mediului de business. O misiune ce nu putea fi îndeplinită dacă tânărul Ion-Valeriu Brănescu nu avea  o serie de calităţi indispensabile unui om de afaceri de succes.

Ce numiți dumneavoastră calități eu cred că sunt necesități de bază pentru a reuși în zona afacerilor, în general, și în domeniul antreprenoriatului, în special. Mă refer la hotărâre, tenacitate, responsabilitate, capacitate maximă de timp și resurse, la curiozitatea permanentă de a ști ce e nou pe piața domeniului tău de activitate – mai precis, să nu obosești niciodată să lucrezi pentru proiectele pe care le desfășori.” – creionează tânărul manager al companiei John SRL portretul-robot al antreprenorului care aspiră la succes în afaceri.

Drumul spre reuşită este presărat de multe ori cu obstacole, însă Ion Brănescu Jr. consideră că toate piedicile şi problemele apărute în timpul derulării proiectelor în care a fost angrenat au reprezentat în realitate provocări şi, totodată, un mod de consolidare a dorinței de a reuși.

Nu pot vorbi în numele unei întregi generaţii de antreprenori, însă cred că cei mai mulți au reușit să meargă mai departe trecând peste dificultățile şi problemele care au apărut.” – este de părere Ion-Valeriu Brănescu.

Cât priveşte anul 2024, tânărul manager îşi propune continuarea proiectelor pe care le-a început anul trecut, studierea unor noi perspective în domenii de activitate populare, alături de planuri legate de dezvoltare şi adaptare la noutățile pe care le aduce în piaţa afacerilor inteligenţa artificială.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dan Ungureanu, antreprenor, farmacist : Integritatea și etica profesională contribuie semnificativ la succesul în domeniul sănătății!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Brănescu Jr

Ultimele articole