Un nou atac cibernetic în România! ANAF: ”Nu accesați link-urile!”

de | 21.07.2022 14:33 | Știri, Eveniment, Național

  • Atenție! Din nou, mesaje false în numele ANAF!

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat printr-o postare în mediul online, faptul că a avut loc un nou atac cibernetic la noi în țară. Aceștia precizează că de data aceasta infractorii folosesc identitatea ANAF pentru a trimite coduri malițioase.

 

La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenționează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”.

 

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!

 

Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția”, au precizat reprezentanții ANAF.

 

ANAF

 

Reamintim faptul că luna trecută Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunța faptul că zeci de români au primit e-mailuri virusate, în numele ANAF, în care erau înștiințați că au datorii.

Potrivit specialiștilor, persoanele care au descărcat presupusa somație ANAF, posibil să își fi virusat telefonul sau laptopul.

 

Au fost câteva persoane care au sunat la acel număr care este de la ANAF, bine au făcut pentru că li s-a spus că este un e-mail fals. Noi niciodată nu trimitem pe e-mail se folosește spațiul privat virtual care este principala interfață de comunicare cu contribuabilii, dacă intră în executare silită de primesc somațiile.”, preciza la acel moment Lucian Heiuș – președintele ANAF.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Informații în timp real de la inspectorii ANAF

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | Lucian Heiuș

Ultimele articole