Anchetă în Senatul României! Mai mulți angajați- bănuiți că au luat credite cu adeverințe false

de | 02.11.2022 17:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O anchetă este în desfășurare la Senatul României, mai mulți angajați fiind bănuiți că ar fi luat credite folosind adeverințe false.

Verificările sunt făcute de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Prahova, iar prejudiciul ar fi în valoare de 5,7 milioane de lei.

Potrivit Digi 24, între anii 2015-2022, mai multe persoane ar fi obținut 163 de credite de la CAR-uri din România, oferind documente cu date care nu erau reale, cu scopul de a bifa condițiile impuse pentru a obține respectivele împrumuturi. Mai exact, oamenii primeau adeverințe salariale mai mari, iar în acest fel obțineau credite mai mari.

Nu sunt procurori DIICOT la Senatul României. La Senat a venit un singur document, care este o ordonanță de predare a unor documente pe 23 septembrie. Nu e vorba de nicio descindere sau ceva asemănător. Singurul lucru pe care vi-l pot confirma este primirea unei ordonanțe de predare a unor documente în data specificată. Acele documente au fost predate în timpul prevăzut de lege, fără niciun fel de comentariu sau altă problemă. Au fost preluate de către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cei care ne-au solicitat aceste documente. Dacă mi se specifică că au calitatea de suspect, numai atunci putem aplica prevederile legii, aplicând sancțiuni în funcție de ceea ce se specifică în actele emise de aceste instituții”, a transmis Mario Oprea, secretar general al Senatului.

Foto Dcnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Descinderi la băncile din România! Suspiciuni de manipulare a ROBOR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole