Descinderi la băncile din România! Suspiciuni de manipulare a ROBOR

de | 01.11.2022 15:25 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Importante, Național

Sunt descinderi de amploare, marți, la băncile din România care participă la calculul Robor, existând suspiciuni privind înțelegeri pe fixarea ratei dobânzii.

Conform Profit.ro, inspectorii Consiliului Concurenței au indisponibilizat calculatoarele conducerii mai multor bănci, fiind în desfășurare investigații privitoare la fixarea dobânzilor.

Potrivit sursei citate sunt controale la următoarele bănci: Banca Transilvania, BCR, BRD-Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, OTP Bank România, EximBank și Intesa Sanpaolo România.

Verificări similare au mai avut loc în anul 2008, atunci când BNR a acuzat mai multe bănci că „au atacat leul”.

Amintim că în luna august, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu a transmis că „băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie”.

Foto descriptiv Alba 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primăria Pitești a amendat CFR pentru bălăriile de pe lângă calea ferată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: