anchetaonline.ro

Angajații din România vor avea acces la datele din Revisal abia în 2025

de | 21.09.2022 18:41 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Miercuri dimineață, Guvernul României a adoptat în sedința coaliției proiectul de lege care oferă posibilitatea angajaților din România să își acceseze datele din Reges sau aplicația Revisal.

Cu toate acestea, operaționalizarea accesului se va face de abia în anul 2025, potricit unui proiect de HG inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Aplicarea obligației introduse în acest an nu este posibil momentan, având în vedere că soluția tehnică nu există. Mai exact, registrul online nu permite, tehnic, ca angajații să vadă situația lor legată de serviciu.

În prezent se lucrează la crearea unei arhitecturi a sistemului informatic, net superioare celei existente, care să răspundă nevoilor tuturor celor interesați în valorificarea informațiilor cuprinse în această bază de date: salariați, foști salariați și angajatori – autorități sau instituții publice”, transmite Ministerul Muncii.

Până atunci, angajații vor obține adeverințele de vechime în muncă așa cum le obțineau și până acum, inspectoratele teritoriale de muncă având obligația de a elibera salariaților, la solicitarea scrisă, un extras care să reflecte activitatea prestată în baza unui contract individual de muncă.

Foto descriptiv Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Munca de noapte- preferată de angajatorii argeșeni! În ce condiții nu poate fi prestată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României | Ministerul Muncii