Angajații INS intră în grevă japoneză

de | 25.04.2023 11:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Angajații INS intră în grevă japoneză

Anunț de ultimă oră de la Sindicatul din Institutul Național de Statistică București – SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie!

Institutul a anunțat că miercuri, 26 aprilie, va intra în grevă japoneză. Reprezentanții INS spun că angajații trec printr-o situație discriminatorie de foarte mult timp, considerând că sunt tratați ca „trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici”.

De asemenea, INS denunță o nepăsare a celor cu putere de decizie privind notificările și acțiunile de protest ale angajaților. Prin urmare, se solicită:

– Aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”;

– Stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică;

– Uniformizarea grilei de salarizare din sediul central și din direcţiile teritoriale de statistică.”, transmite INS.

Astfel, greva japoneză va avea loc în în Institutul Naţional de Statistică Bucureşti şi în 26 de direcţii teritoriale de statistică: Bucureşti, Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinți, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

Totodată, va fi organizat un protest pe 11 mai în fața Parlamentului României, de la ora 11:00, dar și la sediul Institutului Naţional de Statistică Bucureşti începând cu ora 11:45.

Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat).

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a căutat și va căuta întotdeauna calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS”, a transmis INS printr-un comunicat de presă.

Foto QMagazine

Citiți, de asemenea, anchetaonline.ro:

Crește valoarea tichetelor de masă! Ar putea fi majorate până la 40 de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INS

Ultimele articole