Nici să mori nu mai ai loc! Soluția chinezilor pentru lipsa locurilor de veci

de | 25.04.2023 10:45 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Nici să mori nu mai ai loc! Soluția chinezilor pentru lipsa locurilor de veci

Din cauza populației extrem de numeroasă și extinderii masive a așezărilor urbane, China a ajuns în situația în care nici să mori nu mai ai loc.

Cimitirele supraaglomerate din China au dus la apariția altor metode de înmormântare: pe mare.

În Shanghai, prețul unui lot în cimitire sare de 100.000 de yuani (14.550 de dolari), iar autoritățile spun că în următorii 15 ani nu va mai exista spațiu disponibil în cimitire.

Astfel decedații vor fi incinerați, iar cenușa o să le fie aruncată în mare sau aceasta poate fi îngropată în mici recipiente biodegradabile. Cea din urmă fiind mult mai prietenoasă cu mediul, deoarece este o metodă care nu poluează.

Pentru a încuraja această metodă, oficialii chinezi au inclus în ofertă și transportul până la mare.

Rudele celor decedați vor fi transportate cu autocarele, iar fiecare om are un săculeț cu cenușa persoanei decedate. Va avea loc o ceremonie, iar în urma acesteia săculețele vor fi aruncate în mare potrivit ziare.com

Îngroparea morților pe mare se pare că este o afacere profitabilă pentru locuitorii chinezi. Astfel cei care optează pentru incinerarea decedaților vor fi recompensați financiar.

Rata de incinerare este în continuă creștere, astfel în 2021 a ajuns la aproape 59% față de 47% în 2015 Ministerului Afacerilor Civile.

sursă foto ziare.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Om cu suflet mare! A salvat un pui de urs care s-a pierdut de mama lui

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China