1,5 MILIARDE LEI PENTRU ARGEŞ. Albeştii de Argeş – 15 km de drumuri vor fi modernizate

de | 14.07.2022 11:00 | Rural, Administrație

► 171 de proiecte aprobate prin Programul „Anghel Saligny”

Lista obiectivelor de investiţii din judeţul Argeş, finanţate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a fost finalizată şi publicată săptămâna trecută. Conform criteriilor de selectare, pentru judeţul Argeş, din 230 de solicitări, au fost aprobate 171 de obiective, în valoare totală de 1.537.565.799,19 lei, ceea ce reprezintă circa 55% din cuantumul tuturor solicitărilor.

20 milioane lei pentru Albeştii de Argeş

„Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Albeștii de Argeș județul Argeș” este una dintre cele mai importante investiţii finanţate prin „Anghel Saligny”, comuna condusă de către primarul Gabriel Popa fiind prinsă în program cu o alocare de 20 milioane lei. Suma reprezintă aproape 90% din valoarea totală a investiţiei, estimată, conform devizului general aprobat de către Consiliul Local al comunei Albeştii de Argeş, la 22.198.682,32 lei cu tot cu TVA.

Proiectul are ca obiectiv asfaltarea a peste 15 km de drumuri publice, incluzând lucrări de consolidare pe o lungime de 723 m, şanţuri betonate, rigole de acostament şi podeţe tubulare. Proiectul are ca scop aducerea drumurilor de interes local ce fac obiectul acestei investiții la cerințele actuale de confort și siguranță a traficului, facilitarea unor legături rapide către DN 7C Transfăgărășan și către localitatea Curtea de Argeș, scurtarea timpului de transport şi eficientizarea traficului auto din zonă, atât pentru participanții la trafic, cât și pentru locuitorii din zonă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Albeștii de Argeș. Podurile din zonele Brătești și Pățiți sunt în lucru!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș | Gabriel Popa | Ministerul Dezvoltării | Transfăgărășan

Ultimele articole