Ai un animal atât de valoros? Vacă vândută cu 4 milioane de euro

de | 02.07.2023 17:29 | Știri, Lifestyle

A fost licitată cu o sumă exorbitantă! Este vorba de cea mai scumpă vacă din lume, Viatina-19 FIV Mara Imóveis. Valoarea sa de la licitație a depășit 21 de milioane de reali brazilieni, adică în jur de 4 milioane de euro, scriu cei de la Blick.

Sursă foto: Facebook Casa Branca Agropastoril.

Vacile Nelore dau între 4 și 7 kilograme de lapte pe zi

Viatina-19 FIV Mara Imóveis aparține rasei de vite Nelore și era deținută de compania agricolă Casa Branca. Această rasă este populară atât pe piața de vite din Brazilia, cât și în străinătate. Rasa Nelore este originară din India, însă în Brazilia ajunge la cel mai mare număr de capete. Femelele adulte ating o lungime medie de 1,65 metri, o înălțime de 1,55 metri și o greutate de până la 800 de kilograme, iar taurii au 1,77 metri lungime, 1,7 metri înălțime și pot cântări până la o tonă. Vacile Nelore dau între 4 și 7 kilograme de lapte pe zi.

Sursă foto: Facebook Casa Branca Agropastoril.

Ei bine, la o licitație din Arandu, statul brazilian São Paulo, o treime din vita de 4 ani și 5 luni s-a vândut cu circa 1,3 milioane de euro (7 milioane de reali). Iar cumpărătorul a fost crescătorul din Arandu – Nelore HRO. Potrivit portaluluispecializat Agroverdad, în total, în mai multe licitații, animalul a fost vândut cu ”cea mai mare sumă din lume”, 4 milioane de euro.

Sursă foto: Facebook Casa Branca Agropastoril.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alergiile solare. Cum ne protejăm și cum se manifestă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole