anchetaonline.ro

Temperaturi de vară anunțate de ANM pentru perioada următoare

de | 24.09.2022 20:55 | Știri, Lifestyle, Național

  • Se întoarce vara! Ce spune ANM

 

În perioada următoare vom avea temperaturi de vară. Anunțul a fost făcut chiar de directorul ANM, Elena Mateescu într-o intervenție la Antena 3.

Aceasta precizează faptul că săptămâna viitoare vom avea temperaturi maxime de până la 31 de grade.

 

Într-adevăr este posibil ca pe parcursul acestei săptămâni şi mai ales în a doua parte a acesteia să consemnăm valori de 29-30 de grade, posibil izolat în partea de sud-est a ţării valori de până la 30-31 grade Celsius.

 

Dacă mâine vom consemna valori care la scara întregii ţări să se situeze între 18-26 de grade, de luni deja săptămâna va debuta cu temperaturi în creştere”, a declarat la antena3, directorul ANM.

 

ANM cald

 

În estul şi sud-estul țării vremea va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie.

 

Acest aspect termic va fi de interes pe tot parcursul săptămânii când ziua de marţi va aduce temperaturi de 29-30 de grade în sud-estul Munteniei sau în vestul Dobrogei.”

 

Pe fondul încălzirii va apărea de asemena și instabilitatea atmosferică iar în unele zone din țară se vor semnala averse torenţiale.

 

Trebuie să menționam şi perioadele de instabilitate, pentru că pe fondul încălzirii vom consemna şi averse torenţiale în partea de nord, nord-vest, centrul ţării acolo unde cantitățile de apă pot depăși izolat 10-15 litri/mp, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

 

Până atunci să ne bucurăm de întoarcerea anotimpului de vară”, a mai adăugat Elena Mateescu .

 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM | Elena Mateescu