anchetaonline.ro

Adio amenzi pentru PFL! S-a decis anularea sancțiunilor!

de | 11.04.2022 22:30 | Știri, Economic, Importante, Național

 

  • Plenul Senatului a decis anularea amenzilor contravenţionale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

Decizia a fost luată prin adoptarea în unanimitate a unei propuneri legislative iniţiate de un grup de parlamentari PSD.

Se anulează amenzile contravenţionale aplicate în baza art. 4 alin. (1) din OUG 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Amenzile (…) care au fost achitate parţial sau în totalitate de către debitori se restituie acestora la cerere, în termen de 40 zile de la data formulării cererii.

Amenzile neachitate de către debitori până la data intrării în vigoare a prezentei legi se anulează.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice stabileşte procedura de restituire către persoanele sancţionate a sumelor reprezentând valoarea amenzilor contravenţionale achitate”, se recizează în propunerea legislativă.

 

Foarte mulți români au fost amendaţi contravenţional după ce s-au întors din străinătate pentru necompletarea formularului din lipsă de informare sau pentru că nu au ştiut cum să acceseze platforma sau pentru că datele acestora nu au ajuns la DSP dintr-o eroare tehnică sau dintr-o problemă birocratică.

 

Sunt cazuri de persoane care au primit mai multe amenzi de câte 3.000 de lei după ce au trecut frontiera mai multe zile la rând pentru a merge la lucru într-o localitate din ţările vecine României. În baza acestor prevederi au fost amendaţi şi piloţii şi însoţitorii de zbor. Mulţi dintre cei amendaţi nu mai pot face dovada completării PLF, iar DSP-ul nu mai dispune de aceste date.

Prin urmare, un proces individual sau colectiv împotriva instituţiilor statului ar duce această situaţie într-un blocaj din care vor avea de pierdut românii”

Trebuie menționat faptul că propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților | Senatul României
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: