Anunț de interes pentru locuitorii comunei Albeștii de Argeș

de | 22.01.2024 12:38 | Județean, Administrație

  • Informații utile!
Locuitorii comunei Albeștii de Argeș sunt anunțați cu privire la începerea demarării obiectivului cu denumirea „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Albeștii de Argeș, județul Argeș”
Ministerul Educației și comuna Albeștii de Argeș au semnat la data de 24.08.2023 contractul de finanțare nerambursabilă numărul 1555DOT/ 2023 pentru implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Albeștii de Argeș, județul Argeș cod F-NNRP finanțat prin planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație componența C15: Educație /Reforma 5.  Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației / Investiție 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ /Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standard de ecologice de proiectare construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar / Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele / atelierele școlare, Apelul de proiecte cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitări și a unităților conexe”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea calității și diversificării ofertei educaționale la nivelul celor trei instituții – beneficiari reali ai instituțiilor respectiv:

  • Școala Gimnazială Albeștii de Argeș
  • Școala Primară Brătești
  • Școala Primară Dumitrești
  • Școala Primară Ungureni
  • GPN Ungureni

Echipamentele propuse a fi achiziționate vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare modern.

Disponibilitatea unor echipamente performante a resurselor educaționale deschise optime adaptabile nivelului elevilor și dezvoltarea sistemului digital de educație vor conduce la un proces de predare învățare și evaluare accesibil și favorabil incluziunii.

Valoarea totală a proiectului este de 1.453.421,82 lei din care:

  • valoarea eligibilă din PNNR este de 1.221. 362,87 lei
  • valoarea TVA eligibilă aferentă pnr este de 232.058, 95 lei

Data de începere a proiectului 24.08.2023

Data finalizării proiectului este 31.12.2024

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș

Ultimele articole