anchetaonline.ro

Anunț de interes pentru cadrele didactice aflate în prag de pensionare!

de | 26.08.2022 10:05 | Știri, Administrație, Economic, Județean

  • Anunț de interes!

Casa Județeană de Pensii Argeș vine cu precizări cu privire la data acordării drepturilor de în situația cadrelor didactice titulare, ca urmare a încheierii anului de preuniversitar 2021 – 2022.

Conform reglementărilor legislative din sistemul de învăţământ preuniversitar anul şcolar începe la data de 1 septembrie anul curent şi se încheie la data de 31 august anul următor.

În acest context, personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar care a îndeplinit condiţiile de pensionare pe parcursul anului şcolar, se pensionează la data încheierii anului şcolar, respectiv la data de 31 august a anului curent.

De precizat faptul că în situaţia în care, pentru anul şcolar următor, cadrul didactic nu mai beneficiaza de menţinerea în activitate ca titular în funcţia didactică peste vârsta de pensionare, nu i se mai aplică prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, fiind îndreptăţit la obţinerea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă.

 

de pensiile

 

Având în vedere:

-dispoziţiile Legii nr. 263/2010 conform cărora, pensia pentru limită de vârstă se cuvine de la data îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege şi se acordă la cerere.

-dispoziţiile Legii nr. 1/2011 conform cărora, personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control, se pensionează pentru limită de vârstă, anticipat şi anticipat parţial, la data încheierii anului şcolar în care împlineşte vârsta standard de pensionare sau, după caz, în situaţia pensiei anticipate şi anticipate parţială, vârsta standard redusă cu cel mult 5 ani.

 

Facem precizarea ca data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, anticipat şi anticipat partial este 1 septembrie 2022,” precizează Casa Județeană de Pensii Argeș.

 

Foto: ziare.com

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Septembrie vine cu schimbarea vremii! Anunțul meteorologilor

Citește articolele pe același subiecte: Casa de Pensii Arges | învățământ | pensie
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: