Vești proaste pentru români! Autoritățile pregătesc o nouă taxă!

de | 07.07.2022 14:51 | Știri, Economic, Național

  • Vești proaste pentru români! Se pregătește o nouă taxă!

 

Taxa va fi pentru fiecare gospodărie și va fi calculată în funcție de gradul de poluare pe care îl generează.

Anunțul a fost făcut de către Tanczos Barna, ministrul Mediului care a precizat că această măsură s-ar aplica începând cu anul 2027.

De menționat faptul că această măsură nu vizează doar țara noastră, ci toate cele 27 de state europene.

 

În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate.

Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează.

Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”, a anunțat Tanczos Barna.

 

taxă

Foto Economica.net

 

De asemenea acesta a mai precizat faptul că taxa va fi la nivel European iar toate aceste schimbări vin în contextul în care reprezentanții uniunii europene vor să devină independenți energetic față de Rusia.

 

Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene.

Spre surprinderea mea, chiar și pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre – n.r.) au fost extrem, extrem de ambițioase și nu a vrut să audă nimeni nicio secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuțiilor și a obiecțiunilor și în ciuda situației actuale, în ciuda războiului”, a adăugat ministrul Mediului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tanczos Barna

Ultimele articole