Anunț oficial! Chinezii vin la Uzina Dacia

de | 08.11.2022 16:55 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Mioveni

Marți, compania Renault a anunțat în mod oficial că s-a ajuns la o decizie cu grupul Geely din China, în ceea ce privește crearea unei societăți mixte pentru motoarele pe combustie şi tehnologie hibridă.

În urmă cu câteva luni, au apărut informații potrivit cărora Renault are intenția de a separa divizia de vehicule cu motoare cu ardere internă de producția de vehicule electrice, cele două entități urmând să poarte denumirile de „Ampere” (electrice) și „Horse” (termice).

Conform celor doi producători auto, societatea mixtă va avea angajați 19.000 de oameni în cadrul a 17 fabrici și a trei centre de cercetare-dezvoltare (R&D). Acordul final ar urma să aibă loc în anul 2023.

De asemenea, potrivit anunțului, fiecare companie, atât Renault, cât și Geely va deține fiecare 50 % din societate, inclusiv la Uzina Dacia din Mioveni.

Foto: LifeNews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

VA FI PROTEST! Mii de angajați de la Uzina Dacia, în stradă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: